Kostuum start tot einde- Nieuwe technieken [Verrassing onderaan]
maandag 24 oktober 2022


zwart linnen

Hey! 

Hoe is jouw week geweest?

Er is aan mijn kant veel voortgang geweest. 

Allereerst ben ik druk aan het zetten op mijn eerste project- deze is nu bijna af. Nog drie stappen te gaan en deze zijn eigenlijk overal uit te voeren- een voordeeltje van niet met de machine werken.

Intussen ben ik bezig geweest met het starten van het nieuwe project. Het linnen is gekleurd. De bovenstaande foto is helaas bewerkt aangezien de camera de kleur niet goed op kon pakken. De werkelijke kleur is een egaal donker antraciet geworden- precies de kleur waar ik mijn zinnen op had gezet. 

Graag wil ik hier wat meer op in gaan- wie weet had iemand een idee om iets soortgelijks te doen ๐Ÿ˜‰.
Ik heb gebruik gemaakt van een bol wasmachinekleuring. Dit is een verf die vrij makkelijk te vinden is in sommige drogisten en je gebruikt het in de wasmachine in plaats van wasmiddel pods. Zoals ik eerder noemde is de kleur heel mooi egaal geworden. Het was dan ook makkelijk in gebruik wat dat betreft. Meteen daarna naspoelen met wasmiddel was ook makkelijk- de natte stof lag immers al in de machine.
Wat dat betreft vind ik het een interessante techniek. Met een nieuwe stof ben je zo'n 9 uur bezig, รก 3x een was draaien. Waar ik minder blij van werd was alle kleurstof die in en onder het rubber van de (voorlader) machine was beland. De volgende dag heb ik een uur op de machine geboend om zo het vuil eruit te krijgen. Om die reden ga ik de volgende keer toch graag een handwas proberen. Het lijkt me korter en makkelijker de materialen schoon te krijgen.

Ik hoop dat deze informatie nuttig is geweest!

Groetjes,

Lindy

PS: Weet je nog het boek wat ik uit wilde brengen? Klik hier om jouw kopie te claimen! Dit is nog versie 1.0- ik hoor het graag als er feedback of extra vragen zijn!