Twee redenen waarom ik alweer weg ben geweest
donderdag 18 mei 2023


Hey,

Ik heb alweer lange tijd niks van me laten horen. En ik wilde graag laten weten waarom. Het heeft absoluut niks met jou te maken, dat wil ik als eerst gezegd hebben.

Het zijn twee redenen samen eigenlijk. Als eerste, ik heb ADHD. Een van de moeilijke dingen daaraan is dat mijn brein constant extra stimulatie nodig heeft. En routine... is niet stimulerend. Het omgekeerde zelfs. Ik vind het stiekem best saai. Dus wekelijks een nieuwsbrief sturen is eigenlijk helemaal niet mijn ding. Ik vind het wel erg leuk om kennis te delen-- maar dus niet wekelijks. Ik ben oprecht aan het zoeken naar een frequentie of manier om dit toch weer op te pakken.

De tweede reden is voor mij veel groter. Toen ik ROLE kostuumbouw weer oppakte, maakte ik gebruik van een marketingstrategie waar een wekelijkse nieuwsbrief een onderdeel van was. Na wat diepere analyse van deze strategie ontdekte ik dat het succes wat er achter school regelrecht op manipulatie neer kwam.

Om even een beeld te geven, er zou gebruik worden gemaakt van de illusie van vriendschap door de nieuwsbrieven "persoonlijk" te schrijven- alsof ik jou alleen schreef en je mijn diepste geheimen toevertrouw. Hoewel ik wel schrijf over wat er in mijn hoofd om gaat blijft het feit dat ik bijvoorbeeld je naam niet persoonlijk noem. Waarom? Omdat het een lijst is, en niet een privé mail.

Daarnaast werd er bij de "hoofd" strategie zelf aangegeven welke triggers in de consument een rol spelen. Dingen als geclaimde autoriteit, omdat ik weet waar ik het over heb. Maar ook schaarste- en tijdsdruk.
Heel simpel gezegd, dat is niet het imago waar ik ROLE kostuumbouw aan wil verbinden. Ik wens nooit geld te verdienen over de rug van mensen die zich geforceerd voelen nu een aankoop te maken omdat ze anders weer een jaar moeten wachten. Puur omdat ik weet hoe effectief dit is- ik heb zelf bijna 900 euro aan zo'n bedrijf uitgegeven voor een product wat ik zelden gebruikte- maar ik was bang om te stoppen met betalen want dan moest ik weer een tijd wachten. Het is niet ADHD/impuls vriendelijk- dat is verder alles wat ik erover kwijt wil.

In het afstoten van deze strategie heb ik ook onbewust de nieuwsbrief vergeten bij te houden- ik had immers deze "vriendschappelijke band" niet meer nodig. Maar ik heb wel meningen en die deel ik graag- En dat is waar deze nieuwsbrief waarschijnlijk een rol in blijft spelen. Zeker aangezien ze terug te lezen blijven op mijn site als blogs.

Dus ik zal vanaf nu open kaart spelen. ROLE kostuumbouw staat voor een persoonlijke touch. Één op één aandacht staat voor mij hoog in het vaandel. Dit komt terug in hoe ik de bespoke (door mij gemaakte) kleding benader. Ik kom- graag persoonlijk- langs om het concept te bespreken en maten op te nemen. En ik maak het dus zelf.

Ik bied ook lessen aan. Hierbij staat jouw project centraal- en niet een of ander curriculum om naaiwerk te leren. Ik geloof er zelf namelijk in dat, via het doen van jouw project, het leren van kleermaken veel leuker wordt.

Hierbij staat toepassing van historische kennis centraal- die kleding ging immers generaties mee- dat is weer eens wat anders dan de moderne fast fashion!

Ik zoek nog mensen die interesse hebben in een van bovenstaande producten. Enig afspraak kan op elke locatie gehouden worden- er is zelfs geen machine nodig om lessen bij mij te nemen.
Het zou me ontzettend helpen als jullie je ogen voor me open willen houden. Zodat ik tegen die gekke marketing techniek kan zeggen: "Bedankt. Maar ik kan het eerlijk beter."

Hartelijke groet,

Lindy