Kostuum start tot einde- Aankondiging
zondag 25 september 2022


Hi! Hoe gaat ie?
Voor mij is het is al een tijdje geleden dat ik op een punt soortgelijk aan deze stond- Toentertijd had ik tien maanden en een absurd idee. Ik wilde een achtdelig ruiterkostuum zo veel mogelijk op historische wijze uit de grond stampen.
Nu heb ik zeven maanden, waarschijnlijk minder uren per dag (maar ik heb ze nog niet geteld) en een minder absurd plan. Nu wil ik "maar" vijf "makkelijkere" kostuumonderdelen tevoorschijn toveren en vind ik dat ik de machine wél mag gebruiken. En ik heb een plan, want mijn prioriteiten zijn wat beter bekend.
Vorige keer heb ik uiteindelijk vier van de acht projecten onder handen kunnen nemen. Een nachthemd (wat twee maanden kostte), een korset (vier maanden), een blouse (twee maanden? Maar dat komt omdat de kraagjes alleen thuis konden en een week per kraag kostten- twee van de drie gemaakt) en een hangende zak (ook iets van een maand). Mijn ex heeft toen nog een kussen gemaakt waar ik nog steeds van geniet om rokken op tot hun recht te laten komen, en mijn moeder heeft de productie van de overjas overgenomen. De rok is er (pas) in de lockdown bij gekomen (het project zelf was voor begin 2019) en de waistcoat ligt nog steeds half af in mijn tas.
En dat zijn ook de mitsen en de maren. De waistcoat "moet" nog af- en ik heb mogelijk een andere opdracht én de huur moet ook betaald worden.
Dus mijn uitdaging staat. Want ik ga deze dus ook combineren met andere projecten die ik stiekem nog wil doen.
En jij? Wat is jouw uitdaging?
Groetjes,
Lindy