Kostuum start tot einde- materialen verzamelen
maandag 17 oktober 2022


Hey, goed dat je er bent!

In de vorige Kostuum; Start tot einde, vertelde ik hoe ik aan de start van een nieuw project stond. Helaas kan ik nog steeds geen ontwerpen laten zien, omdat er stiekem een spoiler alert op staat- maar je houdt hem dus wel tegoed!

Nu dat het ontwerp af is komt er een nieuwe fase aan- het plannen. Mijn doel was om mijn stoffenvoorraad een beetje te legen- aangezien het nooit mijn doel was om überhaupt een voorraad te hebben- maar uiteraard hebben de stoffen die ik heb niet de kleuren die ik nodig heb.

Maar het is nooit te laat nieuwe technieken uit te proberen op wat ik al wel heb. Zo heb ik een prachtig stuk linnen liggen- maar het is wit. Ik heb zwart linnen nodig. Het witte linnen had ik al een tijdje liggen om een nachthemd van te maken, dus ik ga maar eens kijken hoe een zwart nachthemd me staat 😉.

Binnenkort wordt het dus linnen kleuren. Ik zal laten weten hoe dit is gegaan! 
Oh, en ook niet geheel onbelangrijk- voor andere projecten heb ik (toevallig) zwarte stoffen besteld. Misschien kan ik een hoekje gebruiken voor mijn eigen doel... Heb je al enig idee welke kleur het kostuum wordt? 😝

Een deel van kostuumbouw is creatief omgaan met de problemen die je hebt. Het is een goede oefening om, bijvoorbeeld, je stoffenvoorraad behapbaar te houden. Maar deze vaardigheid is ook handig op andere plekken- Ikzelf gebruik hem ook om boodschappen te plannen waarbij zo min mogelijk verloren gaat.

Waar ben jij mee bezig? Een nieuw project? Of is het leven zelf al genoeg werk? Ik hoor het graag!

Groetjes,

Lindy

PS: Weet je nog dat boek wat ik een paar maanden geleden beloofde? Euh ja- ik ga het binnenkort eruit sturen! In de tussentijd heb ik wel een vraagje: Weet jij een manier om iets te uploaden waar iedereen het vandaan kan downloaden? Locaties als WeTransfer werken in dit geval niet omdat die plekken eindig zijn. Ik hoor het graag!