Ik heb een carrièrewissel gemaakt
vrijdag 18 maart 2022


Terwijl ik dit schrijf staat er een grote rugzak naast me waarin ik een paar uur geleden al mijn spullen heb gestopt van mijn vorige baan.

Dat is vaak niet hoe een eerste nieuwsbrief begint maar we doen het er maar mee. 

Mijn naam is Lindy, of Lindesay, of wat je maar leuk vindt. Ik ben 23 jaar jong, en ik draai een huishouden van twee mensen en twee ontzettend lieve katten. 
Mijn passie is om kostuums te maken, vanaf het eerste ontwerp tot aan de laatste steek. Hierbij laat ik mij graag inspireren door historie en de kunst van het rustig aan doen. Mijn portfolio is dus niet groot, maar wel met veel aandacht gemaakt. Op mijn naam staan drie volledige kostuums van twee of meer delen, en een paar verschillende onderdelen aan andere kostuums. Daarnaast zijn er al grootse plannen in de maak.

Waaronder een boek over het repareren van kleding. Het is een vaardigheid die meer en meer verloren gaat, dus het is het waard om de originele vaardigheden te behouden. Doordat jij deze mails ontvangt zal jij ook de download krijgen zodra het e-book uit is.

Maar goed. Ik heb mijn baan dus opgezegd. Ik merkte dat ik koppiger was dan het profiel van de ideale werknemer daar. En hoewel ik kon krijgen wat ik wilde merkte ik dat het me te veel energie en werkplezier kostte om er nog verstandig mee door te kunnen gaan. Dus ik heb besloten daar een verandering in te brengen. Minder uren, en (voorlopig) minder inkomsten. Maar daarnaast ook veldlessen op hoe bedrijfsvoering en -administratie werkt, en tijd en ruimte om mij te focussen op wat ik het liefst doe- Aan mijn portfolio werken!

Waar ben jij momenteel mee bezig? Wat vind jij leuk om te doen? En- misschien ook relevant- heb je er naast je baan genoeg ruimte voor? Of loop je tegen iets anders aan? Ik hoor het graag!

Groetjes,

Lindesay