Heb jij het al gehoord?
vrijdag 1 april 2022


SoraHeb jij het al gehoord?

Er is in het geheim een geheel nieuwe innovatie ontwikkeld in de naaiwereld. Experts zijn er lyrisch over! Nu dat de ontwikkeling is aangekondigd zijn de eerste rollen al onderweg naar de stoffenwinkels

Het gaat om een geheel nieuwe vezel, welke Sora heet. Het is, net zoals linnen, wol, zijde en katoen, groeibaar waarna het materiaal direct tot draad kan worden verwerkt. Dus het hoeft niet, net zoals verschillende poly's (polyester, polyamide etc.) of viscose eerst te worden opgelost met chemicaliƫn, om het zo tot een draad te krijgen.

Sora is, in tegenstelling tot de huidige bekende natuurlijke vezels, van zichzelf al zeer sterk en elastisch. Dat betekent dat je er niet mee hoeft te breien om elasticiteit in de stof te krijgen. Daarnaast hoef je je niet snel zorgen te maken dat het scheurt. 

Het is ook nog eens makkelijk te kleuren in welke kleur je maar wilt, glanzend of mat. 

De stof is dus duidelijk bedoeld voor kleding. Door de (stilgehouden) bron is het makkelijk om er snel een grote kwantiteit van te maken maar de stof zelf ziet er ondanks dat heel luxe uit. De kleding die je ermee maakt kan er dus alleen maar goed eruitzien!

Ik ben er echt ontzettend hyped over en zodra mijn webwinkel open is, zal ik er zeker voor zorgen dat Sora hier verkocht gaat worden! 

Wat ga jij maken met deze nieuwe stof?

Groetjes,

Lindesay

Bronnen:

https://www.funda.nl/recreatie/kaatsheuvel/huis-42752545-spookslot/

https://www.ad.nl/den-haag/het-is-weer-1-april-moet-je-deze-grappen-serieus-nemen-of-toch-niet-oordeel-zelf~a2c6711a/

https://twitter.com/theswaenmalt/status/1509742653608546308?s=21&t=qhPBWrkd42B1aH5ZqBuXGQ

https://www.nti.nl/gratis-cursus-1april-grappen/