Extra vaardigheden
donderdag 11 augustus 2022


Naaiwerk leert je maar één vaardigheid? Nee hoor...

Afgelopen weekend was ik op CastleFest geweest en zou ik maandag een werkdag hebben in Hoofddorp. Met mijn ouders die daar wonen, besloot ik dat het een strak plan was om de nacht bij hun door te brengen, dan kon ik zo'n half uur langer doorslapen.

Toen ik, vlak voor het slapen gaan nog eens de werkbeschrijving las sloeg ik mezelf voor mijn hoofd. Ik moest zwarte nette schoenen hebben... Oeps. vergeten. En het was "ik heb geen zin meer om schoenen op te halen" uur.

Wat kon ik doen om dit probleem op te lossen? Tsja. Moeders had nog schoenen in de juiste kleur... Een duik in haar kledingkast later waren ze op mijn kamer- klaar om de volgende dag mee te nemen naar werk.

En ik bedacht me hoe relevant dat was voor kostuumbouw. Want vaak gaat iets niet zoals het gepland was. Kostuumbouw is grotendeels problemen oplossen en met ongeplande omstandigheden omgaan en dat is een hele waardevolle vaardigheid voor het leven!

Groetjes,

Lindy

PS: Moeders en ik hebben dezelfde schoenmaat en ja, ik heb haar op de hoogte gebracht. Geen schoenen zijn pijn gedaan in dit verhaal. Slechts voeten...