ROLE kostuumbouw

 
 
 
 
 
 
 

Welkom

De wereld begint te veranderen. Fast fashion was de norm. Een beeld waarin mode jaarlijks verandert, en waarin kleding zo vlug gemaakt word dat het net zo gauw weer uit elkaar valt. Toch begint dit beeld te veranderen naar duurzaamheid, materialen besparen en recyclen.

ROLE kostuumbouw draagt hier graag haar steentje aan bij. Niet alleen gewone kleding moet duurzaam worden, maar ook kostuums, zoals bijvoorbeeld gebruikt in LARP, Live Action Roleplay mogen ook met de tijd mee. Hierbij wordt inspiratie uit de historie gebruikt- zowel in materialen als in gebruik. Het principe is om zo min mogelijk afval en milieubelasting te veroorzaken.

Waarom ROLE kostuumbouw?

Alleen natuurlijke stoffen

De gemiddelde kleding is tegenwoordig gemaakt van polyester. Dit is een stof gewonnen uit aardolie. Hoewel er nog ontzettend zwaar op dit principe wordt geleund, vindt ROLE kostuumbouw dat er toch verder gekeken kan worden.

Daarnaast hebben natuurlijke stoffen vaak een voordeel in hoe ademend het is. Met de juiste combinatie van stoffen wordt gezocht naar de comfort die u belangrijk vindt!

Optimale pasvorm

In de historie werd kleding gemaakt zodat het nauw aansluit, terwijl het de bewegelijkheid waarborgt. Daarnaast had het soms meerdere opties om met het lichaam van de drager mee te veranderen.

ROLE kostuumbouw vindt dit een belangrijk gedeelte van enig kostuum. Door de kleding nauwsluitend doch comfortabel te maken kunt u met zelfvertrouwen uw kostuum dragen, wetende dat u uw mooiste kanten ermee kunt tonen!

Voor en door LARPers

ROLE kostuumbouw wordt draaiende gehouden door mij, Lindy de Moor, een larper in hart en nieren. Ik weet wat nodig is in het gemiddelde larp kostuum en denk graag mee met jou om het kostuum mooi, praktisch en uniek te houden.

 

In samenwerking met

Recovo

Recovo is een website waar stoffen worden verkocht die anders niet meer gebruikt zouden worden. De materialen zijn dus niet specifiek voor ROLE kostuumbouw geweven en ze worden ook niet weggegooid- een win win dus!